Tips om tandvleesproblemen te voorkomen

Beschermen en voorkomen

Ontstoken tandvlees heeft een oorzaak: tandplak. Het verwijderen en beperken van tandplak, en niet alleen de ontsteking bestrijden, zal u de beste bescherming opleveren.

Zorgvuldig poetsen is belangrijk - ook elke dag thuis.

Twee keer per dag uw tanden en de ruimtes tussen uw tanden poetsen voorkomt ophoping van tandplak en vermindert het aantal bacteriën in uw mond. Antibacteriële tandpasta en mondspoeling kunnen aanvullend werken. Regelmatig de tandarts bezoeken is ook belangrijk.

Hoe moet u flosdraad gebruiken?

Minstens een keer per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan. Met flosdraad bereikt u plekjes tussen de tanden waar u met de tandenborstel niet kunt komen.

Correcte lengte

Flosdraad moet bijna 50 cm lang zijn.

Reinig uw bovengebit

Wind de flosdraad om uw middelvinger en leid hem over uw duim, zodat u 2 cm heeft voor het flossen.

Reinig uw ondergebit

Wind de flosdraad om uw middelvinger en leid hem over uw wijsvinger.

De juiste poetstechniek

Minstens twee keer per dag, in de ochtend en avond. Stem uw tandenborstel af of uw tandvlees. Vraag uw tandarts om advies.

Tandoppervlak poetsen

Minstens twee keer per dag, in de ochtend en avond. Stem uw tandenborstel af of uw tandvlees. Vraag uw tandarts om advies.

Achter en tussen de tanden poetsen

Reinigen Sie erst die Innenflächen Ihrer oberen Zahnreihe, dann die der unteren. Reinigen Sie jeden Zahn gründlich mit kurzen Bürstenbewegungen.

Tot slot: de voortanden poetsen

Poets de voortanden zachtjes met korte bewegingen. Vergeet niet uw tong te poetsen.

Regelmatig naar de tandarts

Een tandarts of mondhygiënist kan de eerste signalen van tandvleesproblemen signaleren. De oorzaken, zoals tandplak, worden ook gesignaleerd en aangepakt bij regelmatige bezoeken aan tandarts of mondhygiënist.

De professionele mondverzorging omvat ook het polijsten van het tandoppervlak met speciale pasta en polijstcups. Dit helpt de aanhechting van tandplak te voorkomen.